«La fletxa i la diana»: Pepe Cruz en MuVIM

Conferència i xarrada amb Marisa Giménez i MacDiego.

La fletxa i la diana. 60 anys de disseny‘ -conferència que Pepe Cruz, fill i soci del Premi Nacional de Disseny José María Cruz Novillo, impartirà el dimecres 1 de febrer, a les 19:00, en el MuVIM- incidirà en l’aspecte que considera més rellevant de tot el procés de disseny: la idea. Així, explicarà als assistents com han sorgit alguns dels projectes creats al seu estudi des que Cruz Novillo el fundara en 1963 fins a l’actualitat, on, des de Cruz más Cruz segueixen treballant en encàrrecs globals de disseny i arquitectura.

Com van nàixer les identitats visuals de Repsol, Correus, PSOE o Renfe? Per què la bandera de Madrid és roja i té 7 estreles? Com es dissenyen les capçaleres de periòdics com El Mundo o El Economista? Per què els policies vesteixen de blau? Què influença té la condició d’artista en l’enfocament de l’encàrrec de disseny? Pepe Cruz tractarà, d’aquesta manera, de donar resposta a aquestes qüestions i a les que plantejarà el públic assistent en una xarrada recolzada amb imatges de projectes grans, mitjans i menuts, amb el convenciment que, en disseny, la grandària no importa.

Xarrada amb MacDiego i Marisa Giménez

Marisa Giménez Soler i MacDiego sostindran després de la conferència un diàleg amb el mateix Pepe Cruz al voltant del disseny, moderat per Merche Medina, membre del Consell Editorial de la revista MAKMA, organitzadora de l’encontre que s’emmarca en l’exposició del III Premi Internacional de Cartells MAKMA, sota el lema ‘Plaer/Displaer’, que el MuVIM acull a la Sala Alta des del 15 del passat mes de desembre i fins al 5 de febrer de 2023, i el jurat del qual (del qual han sigut membres els quatre participants en la taula redona) va concedir el primer premi a l’artista Irma Arribas per la seua obra ‘Konsumo Kapitalista (KK)’.