Cèsar Amiguet dissenya el nou disc de Rafa Xambó

«La dansa d’un temps nou» explora les possibilitats expressives de la fotografia personal aplicada al disseny.

«Deixar que el contingut parle»

El dissenyador i responsable dels guardons de disseny en els Premis Ovidi, Cèsar Amiguet, està treballant el disseny de La dansa s’un temps nou, futur nou disc del contant i compositor Rafa Xambó a partir de les fotografies del seu telèfon mòbil. Amb una composició sobria i neta que explora la relació interior/exterior tan latent en aquests temps d’incertesa i d’esperança continguda, la seua intenció és «deixar que el contingut parle, sense excesos formals ni interferències estetitzants que distorsionen la importància del missatge de les cançons».

Treball amb Escola Valenciana

El treball d’Amiguet està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d’arrel popular. Nascut a Borriana l’any 1974, té el seu estudi a Paterna i és també, des del 2007, director artístic d’Escola Valenciana. És l’autor de campanyes com ara el Sí al valencià, les Trobades d’escoles en valencià (2014-2018), els Premis Ovidi (2015-2020) o la marca de l’Any OHvidi del COM amb l’Institut Valencià de Cultura (2020-2021), entre d’altres.

La dansa d’un temps nou

Rafa Xambó reinterpreta en aquest disc la cançó d’autor, i al rock més elèctric i el folk, hi suma el recurs de la música electrònica. Una proposta diferent a tot el que l’artista ha fet fins ara: onze cançons sobre textos propis i altres de Maria-Mercè Marçal, Anna Montero i Txema Martínez, i relectures de cançons de Salvador Espriu amb Raimon, Nâzim Hikmet amb Pete Seeger, Manel Marí amb Toti Soler, Woody Guthrie amb Jeff Tweedy, Ovidi Montllor i John Lennon.

Campanya a Verkami

L’autor ha iniciat una campanya de micromecenatge http://vkm.is/ladansaduntempsnouper a finançar la producció del disc tant en CD com en vinil. Segons Xambó, «la crisi de crisis ens aboca a l’egoisme cínic o a la desesperació, però també podem aferrar-nos a viure en la resistència a la barbàrie i la dignitat personal com una nova forma de felicitat i d’alegria».