Anna Roig il·lustra el cartell de les Trobades 2017

El cartell ha sigut dissenyat per Cèsar Amiguet.

cartell_trobades2017_ev_annaroig_cesaramiguet

Anna Roig ha realitzat les il·lustracions a partir de la seua propia obra pictòrica, però adaptant-la al tema dels Gegants i Cabuts. El cartell, dissenyat per Cèsar Amiguet, es va presentar el passat 5 de novembre a Ontinyent, en la 14Nit d’Escola Valenciana. El lema elegit enguany per l’entitat és «En valencià, creixem». Per primera vegada, les samarretes presenten un disseny adaptat a cada grup d’edat.

En valencià, creixem
«Escola Valenciana m’encarrega la imatge de trobades donant-me un tema, els gegants i cabuts, i un lema: “En valencià, creixem”. A partir d’ací comence a treballar prenent com a inspiració la meua sèrie «Ritmics», en concret l’obra «Rítmica diversa», que al·ludeix a la diversitat. Són tres colors diferents i taques soltes, però totes tenen la mateixa intenció, totes tenen els mateixos colors, amb una idea de fons: mostrar una diversitat en transformació. Aixó és el que aplique al tema de gegants i cabuts, on els gegants són els pares i els xiquets són els cabuts. Estic molt contenta d’haver pogut fer enguany la imatge de les Trobades d’Escola Valenciana.» (Anna Roig Llabata, pintora i il·lustradora)

 

Anna Roig treballant en el cartell de Trobades al seu taller de Paterna (l'Horta)
Anna Roig treballant en el cartell de Trobades al seu taller de Paterna (l’Horta)

Un disseny adaptat a cada grup d’edat
«Quant al disseny de les samarretes de les Trobades, enguany hem introduït dos canvis importants: d’una banda, recuperem la il·lustració com a motiu central, amb un estil solt i plàsticament molt atractiu, i de l’altra, adaptem la il·lustració per franges de edat, de manera que podem trobar fins a quatre models diferents segons la talla. Així, les samarretes més menudes porten figures més infantils i expressives –els cabuts– i les més grans, les ‘de majors’, tenen dibuixos més estilitzats –els gegants–. Amb aquesta acció, volem representar la diversitat i heterogeneïtat que caracteritza a la Federació Escola Valenciana, al mateix temps que adeqüem el producte per a cada grup d’edat.» (Cèsar Amiguet, dissenyador d’Escola Valenciana)

samarretestrobades2017
Hi han 4 models diferents de samarretes en funció de la talla.

Les Trobades
Les Trobades d’Escoles en Valencià són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l’autoestima lingüística i reclamen que la llengua pròpia i oficial siga d’ús normal per a tots i per a tot. Organitzades per les coordinadores comarcals integrades a Escola Valenciana, enguany recorreran les poblacions de El Verger, Novelda, Albalat dels Sorells, Crevillent, Alacant, Fontanars dels Alforins, Sant Vicent del Raspeig, València, Borriol, Altea, Vallada, Llíria, Vinaròs, Manises, El Real de Gandia, Quart de les Valls, L’Orxa i Guadassuar. Més informació a http://www.escolavalenciana.org

Breus ressenyes biogràfiques:

Anna Roig Llabata
http://www.anna-roig.com

Llicenciada en la facultat de BBAA de Sant Carles de València el 1993, realitza diversos cursos de postgrau amb Francisco Jarauta, Mayte Beguiristain, Ramón de Soto, José Miguel G. Cortés i J. V. Aliaga, entre d’altres, i també cursos d’il·lustració a l’editorial Barcanova. Creativa professional des de 1997, ha realitzat nombroses exposicions i la seua obra es troba tant a col·leccions públiques com privades. Viu a Paterna (l’Horta) on, a més de treballar en la seua obra plàstica, també il·lustra –per a Bromera, Anaya, Bullent, Ecir, Baula-Edelvives, entre d’altres– i dissenya, formant equip amb Cèsar Amiguet a Lavalenciana, empresa de comunicació gràfica, disseny i il·lustració.

Cèsar Amiguet Puig
http://www.amiguet.es

De formació multidisciplinar, es llicència en BBAA a la facultat de Sant Carles (UPV). Dissenyador gràfic i multimedia des de 1999, els seus clients van des del món associatiu –Escola Valenciana, Fundació Sambori, Òmnium Cultural, Acció Cultural del PV, Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià ‘Ovidi Montllor’, XE-Xarxa d’Entitats del País Valencià…—, sempre relacionat amb la cultura de base i arrel popular, fins a institucions i ajuntaments. Forma equip amb Anna Roig Llabata a Lavalenciana, i des del 2007 treballa com a director artístic a Escola Valenciana, on dissenya campanyes com ara el ‘Sí al valencià’, les Trobades d’Escoles en Valencià de 2014 (La nostra escola), 2015 (L’escola que volem) i 2016 (Un país d’escoles), La Gira, les campanyes pel foment de la matriculació en valencià o el Voluntariat Lingüístic, entre d’altres.

Lavalenciana a Facebook:
http://www.facebook.com/lavalenciana.lvc