Cèsar Amiguet i Dídac Ballester signen la nova identitat gràfica de la Federació de Muixerangues

La identitat tracta de representar les 21 colles que formen la Federació.

Amb una gran diversitat –cromàtica i formal– de logotips al si de la Federació, el repte de Cèsar Amiguet i Dídac Ballester a aquesta nova identitat era aconseguir una imatge representativa de la festa en la qual s’aixoplugaren les 21 colles que actualment la conformen. Era, per tant, prioritari, que totes elles es pogueren sentir identificades amb la nova imatge de la Federació.

Partint de les sigles, el símbol de la Federació de Muixerangues, constituïda el 2018 a Algemesí, representa el remat característic de les torres humanes valencianes: la figura del xiquet o xiqueta, amb els braços oberts, just en el moment d’alçar la cameta. La figura cerca l’equilibri en aquesta nova etapa del moviment muixeranguer, el qual ha experimentat un gran creixement en la darrera dècada, i que ara busca consolidar-se amb la ferramenta administrativa de la Federació.

Un símbol que és com una muixeranga, en el sentit que s’ha de trobar sempre l’equilibri, en aquest cas entre el contingut i la forma; com en aquella, res no li falta ni li sobra a la composició.

Aprofitant la renovació de la nova identitat s’ha editat una serigrafia signada i numerada, amb el símbol com element central.