Els Premis Ovidi anuncien els finalistes a les categories Disseny i Videoclip

El jurat ha esta format per Cristina Alonso (Fase Estudio), Iñaki Antuñano (Kill the TV) i Cèsar Amiguet.

Este diumenge, 20 d’octubre, el Col·lectiu Ovidi Montllor celebrarà el catorzé lliurament dels Premis Ovidi. La gala, d’entrada lliure, començarà a les 19.30 a la sala La Mutant, amb Amàlia Garrigós i Eugeni Alemany com a conductors de l’acte, i la interpretació musical en directe de músics de la Sedajazz amb un repertori molt especial. El COM, que organitza i convoca els Premis Ovidi Montllor des del 2006, atorgarà guardons honorífics al grup riberenc Gramoxone Ska Band i al festival de música en valencià Feslloc.

Mentres que a les categories musicals s’han presentat 112 àlbums i 50 singles, a la categoria de disseny sols 23 grups han enviat els seus treballs, el que representa un escàs 20% del total de la producció musical en valencià d’enguany –la més alta de la història, per cert–. Per això, l’organització anima als i a les dissenyaires a que presenten els seus treballs als Premis Ovidi, i no deixen que la decisió de presentar candidatura descanse únicament en els grups.

Els/les artistes amb més nominacions enguany són els grups revelació Nomembers (amb quatre candidatures) i Mans de Destral & Els Oratges Canviants (amb tres), seguits per altres noms ja guardonats en altres edicions com són Gener i Feliu Ventura (també amb tres nominacions cada un), però els premiats no se sabran fins el moment del lliurament.

Finalistes de la categoria DISSENY:

José Alonso i Mònica Llop, per Junteu-vos d’El Diluvi (Halley Records)

Sud+Sud (disseny) i Àfrica Pitarch (il·lustració), per El mal pas de Tardor (Primavera d’Hivern)

Snoop (concepte, disseny i idea) i Lola Bonet (ilustració), per l’LP Nomembers de Nomembers (Hidden Track Records/ Flexi Records)

Letsornot, per Herba Negra de Herba Negra (Impactant / Bureo Músiques)

Per a la selecció dels treballs finalistes s’ha tingut en compte la coherència formal en la comunicació del contingut, de manera global i no sols acotada a la portada del CD o vinil.

Finalistes de la categoria VIDEOCLIP:

    • Nanuk Studio (prod. Alain Duplaa), per L’eco i les flors de L’Emperador

    • Terral Studio, per Alliberar-nos de Xavi Sarrià i el Cor de la Fera

    • Tresdeu Media (dir. Pau Berga), per Come on de Prozak Soup

  • Laura PB (animació), perSom riu de Nomembers

Els videoclips finalistes s’han escollit seguint criteris de qualitat, tant formals com de concepte, i sobretot s’ha valorat la seua capacitat per a representar la cançó.

Membres del Jurat 2019:

IÑAKI ANTUÑANO és realitzador de publicitat i videoclips. Ha fet videos per a grups con Los Bengala, Trajano, Jupiter Lion o Johnny B. Zero. També ha dirigit videoclips en directe de grups con The Suicide of Western Culture, Terrier, Juventud Juché, We are not brothers, Trepat o Baywaves. Ha dirigit tres curtmetrages, alguns d’ells premiats a la Mostra de València i Cinema jove. És fundador de la productora audiovisual Kill The Tv.

CRISTINA ALONSO és diplomada en l’EASD-València en 2006. En acabar la formació acadèmica funda l’estudi de disseny Nadadora i en paral·lel treballa amb Dídac Ballester fins l’any 2011. En 2017 comença una nova etapa junt a Raül Vicent creant Fase studio.

CÈSAR AMIGUET és llicenciat en BBAA per la facultat de Sant Carles (UPV, 1998). Dissenyador gràfic i multimèdia des de 1999, forma equip de treball amb Anna Roig Llabata de Lavalenciana. Des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a director artístic de l’entitat.