Anunciats els finalistes dels Premis Ovidi 2021

Coneix els finalistes a les categories de Disseny i Videoclip.

L’organització dels Premis Ovidi ha donat a conèixer els finalistes de l’edició 2021. La gala dels XVI Premis Ovidi serà diumenge, 14 de novembre de 2021, a les 19h, al Teatre Capitolio de Godella, i serà transmesa en diferit per les televisions públiques À Punt i Canal 33.

Finalistes de la categoria DISSENY:

Sud+Sud, per La veritat d’Àlex Blat (Primavera d’Hivern, 2021)

Patricia Bolinches, per La rosa als llavis de Tomàs de los Santos (Bureo Músiques, 2020)

Mònica Llop, per Jo i el món de Joe Pask (La Fera CC/Primavera d’Hivern, 2021)

Sud+Sud, per Les teus ales d’Esther (Primavera d’Hivern, 2021)

Per a la selecció dels treballs finalistes d’aquesta categoria s’ha tingut en compte la coherència formal del suport físic, de manera global i no sols acotada a la portada del CD o vinil. La veritat és, en paraules del jurat, un treball on destaca la direcció d’art sobretot al quadern interior, que combina amb claredat el disseny gràfic amb la fotografia i els textos. El collage de la portada de La rosa als llavis i el seu equilibri amb el blanc és exquisit, i molt encertada la referència als cal·ligrames de Joan Salvat Papasseit al quadern interior, que funcionen ací com a arquitectures tipogràfiques que donen forma visual a les cançons. Les teues ales resulta una proposta visual coherent ben recolzada en la fotografia, amb la qual es construeix el relat i la resta d’elements. I del vinil de Jo i el món el jurat n’ha ressaltat la seua solidesa visual i l’economia de recursos, replantejant el disseny de packaging des dels seus elements més bàsics, on els recursos de producció se surten de la norma sense entrar en l’innecessari, transmetent un missatge transparent i sincer.

Finalistes de la categoria VIDEOCLIP:

– Icònic i La Fúmiga (real. Ernest Huart), per Havia de passar de La Fúmiga

– Primavera d’Hivern i Estol Media (dir. Fede Santiengeli), per Declaració d’intencions d’Àlex Blat

– Zoo (dir. Pau Berga), per Llepolies de Zoo

– Tresdeu Media i La Casa Calba (dir. Pau Berga), per Plàstic d’El Triangulista

Els videoclips finalistes s’han escollit seguint criteris de qualitat, tant formals com de concepte: quina ha estat la idea però sobretot com s’ha desenvolupat visualment per a representar la cançó. De Llepolies el jurat destaca el treball a nivell de direcció d’art, direcció de fotografia i vestuari, amb una edició impecable i una posada en escena atrevida. Plàstic destacar per la seua originalitat tant a nivell visual com musical, amb molta atenció al vestuari i la direcció d’art. La interpretació de Maria Maroto a Declaració d’intencions, així com la direcció de fotografia i producció, apropa aquest videoclip a l’estètica cinematogràfica. Finalment, el treball d’edició i de disseny gràfic reforçen a Havia de passar un tema musical ben dinàmic i alegre.

Cal destacar que enguany s’han presentat a les categories visuals dels Premis Ovidi un total de 53 videoclips i 23 dissenys, entre cedés i vinils, xifres que superen amb escreix les presentades a l’anterior convocatòria.

Membres del Jurat 2021:

LAIA LLUCH és realitzadora audiovisual, tant de videoclips com d’espots, i també es dedica a la fotografia fixa en cinema, treballant en pel·lícules com ara Stockholm, de Rodrigo Sorogoyen, El sustituto, Mindanao, Vasil, El agua, Hollyblood, El juego de las llaves o la més recent Llenos de gracia.

ALEJANDRO BENAVENT és director editorial i director d’art a la revista DXI magazine (dximagazine.com), publicació referent sobre disseny i cultura contemporània, reconeguda amb premis com el Laus, un trofeu or ADCV, el premi INJUVE de disseny i una medalla FAD al mèrit cultural, entre d’altres.

JOANA CHILET treballa al sector audiovisual, tant en programes de televisió com en cinema i curt documental. És productora, directora de producció i guionista, i ara està focalitzada en la gestió cultural, amb projectes com ProMercat, Adapta Market o el Mafiz.

JAIME SEBASTIÁN, dissenyador i editor, és cofundador amb Rubén Montesinos de Handshake Studio (handshake.fun), i el 2020 co-funda Recreo, una fira de llibres d’art amb base a València. Col·labora amb artistes, arquitectes, compañias de teatre i grups de música, entre altres.

CÈSAR AMIGUET és dissenyador i creatiu, i autor dels trofeus dels Premis Ovidi, basats en el logotip de Daniel Olmo. Des del 2001 forma equip amb Anna Roig Llabata de Lavalenciana d’art i disseny, i des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a director artístic de l’entitat.