Víctor Visa i Cristina Pérez desenvolupen la nova imatge de Plaça del Llibre

El cicle 2022 de Plaça del Llibre s’iniciarà a Alacant el cap de setmana del 11 al 13 de febrer.

La Plaça del Llibre inicia un nou cicle de festivals literaris en valencià que comença a Alacant i que enguany abasta noves localitats al mapa del territori valencià. La imatge d’aquest cicle 2022 ha estat a càrrec de Víctor Visa, en col·laboració amb Cristina Pérez, encarregada de la maquetació de cartells i programes.

Cadira, símbol de la tertúlia

En l’edició de 2022, el llibre continua sent el protagonista principal, però aquesta vegada ve acompanyat d’un element nou: la cadira. L’artista confessa que, aquesta elecció, amaga una senzilla raó: “al meu poble s’amuntegaven cadires de diferents models en les quals se seien els tertulians cada vesprada o nit”. En aquest sentit, Visa ha volgut resumir el concepte de Plaça amb aquest objecte de repós, ja que “simbolitza la pausa, l’observació i la reflexió; accions directament lligades al moment de lectura”.

Cada ciutat, un color

La dissenyadora Cristina Pérez, que acompanya Víctor Visa en aquest viatge a través de la geografia de les places del llibre valencianes, posa de manifest que “a nivell gràfic, amb la disposició dels elements, hem volgut evocar la portada d’un llibre, amb el títol ben diferenciat i un llom de color on se situen els logos i amb el qual emfatitzem el color de cada Plaça”. Aquest patró es manté respecte a les passades edicions en les que cada ciutat disposa d’un color representatiu, la qual cosa crea un cartell genèric colorit i divers. Aquest ha estat el principal repte dels dissenyadors: “haver de fer diversos cartells diferents entre si però amb una mateixa identitat, buscant la senzillesa suficient com per a adaptar la imatge a la multitud de suports diferents”.

Alacant, al febrer

L’organització de la Plaça del Llibre ha anunciat també que la sisena edició del festival literari a Alacant tindrà lloc el cap de setmana de l’11 al 13 de febrer a la plaça del Sèneca de la capital, aquest any amb Rafael Domínguez al capdavant del festival com a Director.