Els Premis Ovidi anuncien els finalistes en Disseny i Videoclip

Els guardons seran entregats el pròxim diumenge a la ciutat d’Alcoi.

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià ha anunciat recentment els projectes finalistas dins la nova edició dels Premis Ovidi en les categories de Disseny i Videoclip.

Finalistes de la categoria DISSENY:

Cayetano Bravo, per Repom de Toni de l’Hostal (Bureo Músiques)

Diego Mir, per Les hores mortes de Pau Alabajos (RGB Suports)

Helga Pérez, per Translúcid de Smoking Souls (Propaganda pel Fet!)

– Partee.cat, per Espremedors de La Fúmiga (Halley Supernova)

Per a la selecció dels treballs finalistes d’aquesta categoria s’ha tingut en compte la coherència formal del suport físic –vehicle de la música–, de manera global i no sols acotada a la portada del CD o vinil. El treball Espremedors destaca per una direcció d’art acurada especialment en les fotografies; Translúcid dibuixa un conjunt molt coherent en tots dos suports –LP i CD–; de Les hores mortes sobta l’originalitat de la proposta, amb tipografies i dibuixos fets amb sorra; i Repom reprodueix visualment l’humor bròfeg i sexual de la proposta musical.

Finalistes de la categoria VIDEOCLIP:

Borja Pons i Sarvatxo, per L’escola de Ribera de Prozak Soup

Daniel Francés i Aurora Hermoso, per La Fera de Tito Pontet

Mònica Llop, per Passatgers de Gem

Tresdeu Media, per Volves de neu de Smoking Souls

Els videoclips finalistes s’han escollit seguint criteris de qualitat, tant formals com de concepte: quina ha estat la idea però sobretot com s’ha desenvolupat visualment per a representar la cançó. De Volves de neu el jurat ha destacat la seua excel·lent fotografia, posada en escena al servei d’una gran sensibilitat poètica; La fera és un videoclip molt imaginatiu que utilitza el poder expressiu de l’animació; L’escola de Ribera reactualitza d’una manera molt original el missatge atemporal d’Ovidi Montllor mitjançant unes il·lustracions animades de gran càrrega simbòlica; i Passatgers mostra d’una manera lúdica i fresca la força de la iconografia actual de les eines digitals quotidianes i de les xarxes socials, acostant-se als codis artístics del videoart.

Rècord de participació

Enguany han optat als premis de la música en valencià 195 referències (108 LPs i EPs i 87 singles inèdits), xifra que estableix un rècord en la història dels Premis Ovidi (més del doble, per exemple, que en 2017). Els artistes amb més nominacions d’aquesta 15a edició són Smoking Souls i Pau Alabajos, amb sis i cinc nominacions, respectivament.

Lliurament de guardons

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià celebrarà el lliurament a la ciutat d’Alcoi, diumenge 8 de novembre, a les 19 hores. La celebració a Alcoi, coincideix amb la designació d’aquesta ciutat com a Capital Cultural per la Generalitat Valenciana.

Jurat

MARÍA TRÉNOR és llicenciada en Belles Arts per la UPV i professora a l’EASD de València. Combina l’ensenyament amb la creació audiovisual, el que li ha valgut el reconeixement nacional i internacional en festivals com la Berlinale, Sundance Independent Film Festival i una nominació als Goya. El seu últim curtmetratge documental d’animació On estaves tú? (2020) sobre dones de diferents cultures que han superat la violència masclista, acaba d’obtindre un premi en el prestigiós festival d´animació Spark de Vancouver. El seu proper projecte és un llargmetratge musical d’animació, Rock Bottom, sobre el músic de culte britànic Robert Wyatt.

PACO BALLESTER és periodista i guionista de TV i ràdio (À Punt, IB3, TVV, TVE). Ha escrit nombrosos articles sobre disseny, interiorisme i arquitectura per a mitjans com Levante-EMV, Las Provincias i revista Plaza. Juntament amb el dissenyador Tomàs Gorria edita la revista digital DissenyCV (www.dissenycv.es) i el programa radiofònic Dúplex Ràdio, a més de coorganitzar l’edició valenciana del PechaKucha Night.

CÈSAR AMIGUET és llicenciat en BBAA per la UPV. Dissenyador i creatiu, el seu treball està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d’arrel popular. És autor dels trofeus dels Premis Ovidi, basats en el logotip de Daniel Olmo. Des del 2001 forma equip amb Anna Roig Llabata de Lavalenciana d’art i disseny, i des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a dissenyador gràfic i director artístic de l’entitat.