La marató d’arquitectura Architecton s’instal•la al Centre del Carme

Architecton s’emmarca dins del festival global d’arquitectura Open House València.

El Centre del Carme Cultura Contemporània serà seu, per segon any, d’Architecthon, arximarató d’arquitectura organitzat per la Universitat Europea de València, que se celebra del 3 al 5 de maig dins del festival d’arquitectura i urbanisme internacional Open House València (OHV).

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, va assistir ahir matí a la presentació d’Open House València (OHV), acompanyat per Mariano Bolant, president de CTAV (Col•legi Territorial d’Arquitectes de València); Javier Domínguez, president d’AEPU (Associació Europea del Paisatge Urbà), així com per la rectora de la Universitat Europea de València, Amparo Galbis; el director general de la Universitat Europea de València, Ismael Olea, i Inés García, directora de l’Escola d’Arquitectura i Politècnica.

L’arximarató de 24 hores dirigida a estudiants de la UEV se celebra per segon any consecutiu, després de l’èxit de la primera edició en la qual van participar més de 60 estudiants. El repte d’enguany, que desafiarà les ments creatives dels joves, serà la remodelació de la plaça de Sant Agustí, una de les quatre places emblemàtiques de la ciutat. La missió serà la de retornar a aquesta plaça, situada en un enclavament privilegiat i actualment saturada pel trànsit, la seua vocació de lloc, d’espai de relació i gaudi per als ciutadans.