Horta de disseny

«Miradors de l’Horta» és el primer festival de disseny i cultura de l’horta de València.

Del 17 al 22 de setembre, coincidint amb la València Disseny Week, el festival dona homenatge a l’horta, els agricultors i la cultura que ha nascut al seu voltant. Una trobada per a desconnectar de la ciutat i connectar amb un espai per a gaudir i protegir. Dins de la Valencia Disseny Week, 6 estudis valencians han realitzat 3 instal·lacions efímeres que reflexionen sobre el valor de l’horta valenciana, molt més enllà del seu impacte paisatgístic. Les activitats principals són:

Km 0. De l’horta al plat

L’Horta de València naix com una àrea de cultiu d’aliments per a la ciutat i pobles limítrofs, que amb el temps ha anat conformant un paisatge carregat de valors culturals i ecològics. La instal·lació Km 0 pretén posar en valor l’horta, conscienciant i descobrint-la a un públic sensible a la sostenibilitat i el consum de productes de proximitat. Envoltada de camps cultivats, ens brinda l’oportunitat de contemplar l’horta com un gran rebost de productes en el seu lloc d’origen, font d’inspiració de la gastronomia valenciana.

A través de la construcció del mirador Km 0, elevem el nostre punt de vista sobre el terreny, ampliant així la visió. La instal·lació planteja a més un espai que ens convida a reflexionar sobre els vincles de l’horta amb altres àmbits de la cultura. Km 0. De l’horta al plat” de Limoestudio (Kumi Furió i Rosa Bou).

Tots som l’horta

La instal·lació està composta per un reticle de miralls disposats sobre el terreny amb diferents inclinacions. Segons la posició de l’espectador respecte a la instal·lació es veuran reflectits els diferents elements que intervenen en el procés de cultiu: el cel, la terra i la mà de l’ésser humà representada per les personen que es veuen reflectides en ells. La nostra proposta és una mirada introspectiva i respectuosa cap a la pròpia horta tractant de ressaltar el seu valor i la labor que comporta la producció. L’horta som tots: els que treballen i els que consumim els seus productes.T Tots som l’horta
” de Carmen Baselga_Taller de proyectos i Gallén+Ibáñez.

Cor de L’Horta

Aquest cor representa el centre de l’horta valenciana, el batec de les seves venes és l’aigua que rega els camps. El cor, com el camp, és un ésser viu, és el renéixer de cada cultiu i la tradició per la labor dels llauradors d’aquest camp. És Amor per L´Horta.
Cor de L’Horta” de Ricardo Alcaide i Canyamas Estudio.

Més información en la web oficial del festival.