El Museu de Quart de Poblet estrena imatge gràfica

La marca i el logotip han seguí dissenyats per Pau Soriano.

El Museu de Quart de Poblet està cada vegada més a prop de convertir-se en una realitat i els preparatius per a desenvolupar-lo continuen. A pocs mesos de l’inici d’aquest projecte, el museu ja compta amb logotip i tota la imatge gràfica necessària, en línia amb la innovació i la modernitat pròpia d’un museu virtual com aquest, però sense deixar a banda la tradició i el fonament etnològic de qualsevol institució de referència.

Arran del nom de la plataforma virtual, Museu de Quart de Poblet, l’equip tècnic ha fet ús d’un recurs emprat a l’època medieval i que fusiona la lletra ‘e’ dins de la ‘d’, però utilitzant una tipografia moderna, de pal sec o sans serif. El resultat ha estat una marca amb caràcter que singularitza el nom i que fusiona tradició i modernitat. Marca i logotip, dissenyats per Pau Soriano, formen un conjunt que identifica el futur museu i que serà la senya d’identitat d’aquest.

Quatre elements arrests a la història de Quart de Poblet

En el logotip es troben quatre lletres ‘e’ representades amb quatre línies horitzontals que marquen l’essència del projecte, la base del Museu de Quart de Poblet: la terra, l’horta, l’aigua i la memòria. Els tres primers elements, identificats amb diferents colors, generen els cicles de plantació, recol·lecció i, en definitiva, marquen els cicles anuals de la vida quotidiana: festes, treball, vacances, etc. El quart element, la memòria, se simbolitza amb el morat i travessa la resta en ser un concepte vinculat amb tots ells. El patrimoni, els objectes, les fotografies i els actes festius formen part de la memòria de la societat de Quart de Poblet.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Quart de Poblet, Cristina Mora, aquest disseny reflecteix “la nostra tradició, destacant elements que conformen la cultura de Quart de Poblet, com són l’horta i l’aigua. També hem volgut remarcar la importància de preservar la nostra memòria, la nostra història, representada amb el color morat. Podem assegurar que estem davant un logo i una imatge gràfica que representen el nostre municipi, amb els quals s’ha sabut reflectir a la perfecció la identitat de Quart”. A més, també ha indicat que “s’està fent un treball intensiu perquè el museu virtual estiga a la disposició de les veïnes i veïns tant prompte com siga possible. Tenim un patrimoni tremendament ric i tenim el ferm compromís de mantindre’l i fer-lo accessible a tota la ciutadania”.

Divulgació dels elements patrimonials

L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és generar un entorn virtual que permeta la posada en valor i la divulgació de la col·lecció municipal i dels elements patrimonials d’aquest municipi de l’Horta Oest i es preveu que el portal web siga accessible a la ciutadania durant el primer trimestre del 2021. Mitjançant la xarxa i a través de qualsevol dispositiu, tant el veïnat com persones interessades en el món de l’etnologia o investigadors d’arreu del món podran consultar i gaudir del patrimoni cultural de Quart de Poblet.