Diego Mir ilustra la nova edició del Festival de Jazz de València

El dissenyador Diego Mir realitza un particular homenatge al música Ron Carter a la gràfica del festival.

Del 2 al 31 de julio en el Palau de la Música

El dissenyador Diego Mir ha desenvolupat la imatge gràfica per la 25ª edició del Festival de Jazz de València, que tindrà lloc del 2 al 31 de julio en el Palau de la Música de València. Este treball és una nova mostra de la fructífera col.laboració entre Diego Mir i esta institució valenciana.

Dos imatges per un mateix projecte

El mateix Diego Mir ens explica la concepció i desenvolupament d’este nou projecte: «La gràfica consta de dos imatges. D’una banda tenim el Festival de Jazz, sintetitzat amb la combinació dels conceptes mar i jazz: una pala del contrabaix que es fusiona amb les ones marines. És, a més, el meu homenatge particular al llegendari contrabaixista Ron Carter, que és un dels plats forts de la programació i que ve a presentar la seua gira de despedida. D’altra banda, Jazz als barris i pobles, que, tot i que és un apartat dins del festival, té suficient entitat i necessitats comunicatives pròpies. En este cas, s’ha triat la pala d’una guitarra per comunicar la idea de que la bona música ha d’arribar a cada casa».

La importància de la tipografia

«Els colors vibrants i la imperfecció dels traços aporten un cert caràcter popular al conjunt. A més, la tipografia té un paper fonamental. Es tracta d’una família amb lletres variables, que es generen aleatòriament al ser utilitzada, donant com a resultat uns textos dinàmics que evoquen la idea de ritme i improvisació. Sense oblidar que la morfologia i personalitat d’aquestes lletres creen molta identitat, la qual cosa és especialment important a determinades aplicacions on, per limitacions d’espai o per la gran quantitat de textos, la tipografia necessita funcionar de manera independent, sense les il·lustracions».