Un mural commemora la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent

El mural és una col.laboració entre Virginia Lorente i Martín Forés.

Un mural al barri del Carme recorda la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent de València en 2022. L’obra, situada a la plaça de Tavernes de la Valldigna, al costat del Mercat de Mossén Sorell, ha estat il·lustrada per Virginia Lorente i executada per Martín Forés. El treball recull la marca que deixa la capitalitat europea en la ciutat com una urbs oberta i inclusiva.

«Ciutat amable, sostenible, creativa»

L’autora del disseny, Virginia Lorente, ha explicat que, a través de formes geomètriques clares, “la composició reflectix la ciutat des dels criteris de ciutat amable, sostenible, creativa i diversa: colors vius, càlids, el paisatge mediterrani, el Jardí del Túria, la mar, l’horta, així com elements arquitectònics representatius, com són la cúpula del Museu de Belles Arts ―un dels més importants d’Espanya―, el pont de la Trinitat ―el més antic de València―, els Coberts o l’edifici de Veles e Vents”.

Fotografía de Tono Giménez

Execució de Martín Forés

L’execució de l’obra ha estat a càrrec de Martín Forés, qui ha realitzat, entre altres, els murals del barri de Natzaret i de la Facultat de Dret de la Universitat de València. També compta amb altres murals d’impacte paisatgístic urbà, com ara el que servix d’homenatge a Josep Renau  al barri de Sant Marcel·lí. La seua especialització en grans formats va fer que la seua participació en el projecte fora idònia, ja que no només es limita a replicar l’esbós de Virginia Lorente, sinó que també aprofita per realitzar xicotetes reparacions en la façana per tal d’estilitzar el resultat final. El projecte ha estat ideat i proposat per l’estudi creatiu Granissat, amb experiència en street màrqueting, creativitat, disseny i comunicació.

Xicotet homenatge a Calpurnio

En el mural pot apreciar-se la inclusió d’una xicoteta il·lustració de Cuttlas, un homenatge de Lorente i Forés a Calpurnio, recentment mort.