«TOI», l’expo que recorda la trajectòria d’un fenomen de masses nascut al Bollycao

Nova mostra al Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

El TOI, el predecessor de les emoticones i del llenguatge SMS a les xarxes, ha estat i és, un fenomen social viu i present encara a les vides de milers de persones.

El 2019 es compleixen 30 anys de la seva creació i el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya ho celebra amb una exposició a la seva seu, que s’inaugura amb una taula rodona-col·loqui amb professionals del món de la comunicació i del disseny el 12 de desembre a les 18:00 h en el veí Centre Excursionista de Catalunya (Carrer del Paradís, 10) seguit de la inauguració i d’un recorregut, a partir de les 19:30 h per l’exposició a la seu del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Al llarg de l’exposició es descobriran els nous TOIs en català i en diferents llengües, més altres sorpreses programades com la participació d’importants dissenyadors gràfics amb la seva aportació al personatge TOI.

El TOI pren vida de la mà d’en Jordi Català, comunicador visual,i nfografista, periodista i professor a EINA, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universitat de Vic (UVic). El TOI és un exemple primigeni de comunicació visual que projecta qualsevol estat anímic sintetitzat (TOI és un estat anímic amb antenes: Jordi Català) expressat per un personatge de formes rodones, color verd, ulls potents, amb antenes i un cartell amb textos.

El TOI es va convertir en un fenomen de masses gràcies a les campanyes publicitàries fetes amb 5.000.000 de còpies de TOI dins del popular pastisset Bollycao de Panrico, on es trobaven cromos amb diferents tipologies del TOI (TOIcontento, TOItudiando, NoTOI…) que eren col·leccionats per grans i petits. La seva fama va traspassar fronteres amb campanyes a Portugal i amb una versió en App que es pot consultar en diferents idiomes.

L’exposició “TOI el TOI 30anys”,oberta a tots els públics i amb diferents activitats programades, entre elles les infantils pels més petits que visitin la mostra de TOI, es podrà visitar fins al 12 de febrer del 2020 al Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.