The Wrong, l’art digital s’instal·la en el Centre del Carme de València

El Consorci de Museus llança una convocatòria als municipis valencians.

Aristarkh Chernyshev

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta la Biennal Internacional d’Art Digital The Wrong, una proposta que reuneix una selecció àmplia d’obres d’art digital dins i  fora d’internet i acull artistes i comissaris del panorama de l’art digital d’àmbit internacional.

Emile Gervais

Després de celebrar-se en més de 300 ‘pavellons’ i 80 ‘ambaixades’ en llocs tan dispars i remots com Sibèria, Atenes, Melbourne, Zagreb, Moscou, Toronto, Nova York, Berlín o Xangai, The Wrong aterra a València en la quarta edició i tindrà per primera vegada una seu principal al Centre del Carme Cultura Contemporània.
La biennal, que se celebrarà de l’1 de novembre de 2019 a l’1 de març de 2020, es farà extensible també a poblacions valencianes grans i xicotetes a través de la col•laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.
El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha presentat l’edició vinent, acompanyat pel seu director, el creador elxà David Quiles Guilló.

Kate Durbin

The Wrong no és una biennal exclusivament en internet; des de la primera edició, el contingut es divideix en ubicacions en línia i fora de línia arreu del món. Els ‘pavellons’ en línia: espais virtuals comissariats i accessibles al públic on s’exhibeixen obres d’art digital. Les ‘ambaixades’ fora de línia: espais d’art com el Centre del Carme en València, galeries, institucions en ciutats d’arreu del món que desenvolupen projectes temporals que inclouen actuacions en viu, tallers, xarrades i exposicions.

Mit Borras

Epicentre.xyz’ és el títol de la mostra col•lectiva que s’exhibirà de forma simultània en institucions, museus i espais culturals per tot el territori valencià, seleccionats a través d’aquesta convocatòria pública. Els ajuntaments que vulguen participar-hi comptaran amb el suport i la col•laboració del Consorci de Museus i poden inscriure’s-hi en el web de la institució (www.consorcimuseus.gva.es) fins al 22 de juliol.
La selecció dels artistes i els comissaris participants en la biennal també es fa per mitjà d’una convocatòria pública que es troba oberta a través de la plataforma de The Wrong.

Nick Jorgensen
Stefan Saalfeld