ShortPAM! es reinventa a la Filmoteca de València i els Aragó Cinema

Els deu curtmetratges seleccionats es projectaran el 3 i el 4 de maig.

La mostra valenciana de videocreació ShortPAM! arriba a les pantalles de la Filmoteca i Aragó Cinema. Els deu curtmetratges seleccionats es projectaran el 3 i el 4 de maig durant sessions úniques en les respectives sales. ShortPAM! és la vessant audiovisual de la mostra d’art de la Universitat Politècnica de València, PAM!17, que tindrà lloc del 16 al 20 de maig.
A més dels artistes, a les presentacions assistiran representats de les entitats que participen en el projecte: José Luis Cueto, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Laura Silvestre, directora del Màster en Producció Artística; Moisés Mañas, director del Máster en Arts Visuals i Multimèdia; Vicent Giménez, director del Màster en Gestió Cultural; i José Luis Clemente, com a director del projecte PAM!

L’objectiu de ShortPAM! és fomentar la creació d’obres audiovisuals artístiques en l’àmbit universitari, difondre-les i fer partícip d’elles a la societat valenciana, concretament entre els alumnes dels màsters de Producció Artística i Arts Visuals i Multimèdia, de la Universitat Politècnica de València, a qui fou dirigida la convocatòria.

S’han seleccionat un total de 10 obres audiovisuals en funció de la seua qualitat i interès. Sis d’elles, a més, es projectaran abans de les pel·lícules que Aragó Cinema té en cartellera fins al 14 de maig. Els seleccionats seran guardonats amb un bo d’accés gratuït a les sessions d’Aragó Cinema. Els artistes creadors són alumnes dels màsters de Producció Artística i Arts Visuals i Multimèdia, de la Universitat Politècnica de València.

Les obres seleccionades són:
Carmen al cuadrado (Tania Moya Jiménez, Tamoji)
El último gemido (La pantalla penetrada) (Bartolomé Limón Piris)
Esto no es un ensayo (Marco Antonio Toledo Oval)
Finger and Swan (Marta Negre)
Mada (Misael Sámano-Vargas)
Power to change (Iñaki Rodrigo Vera)
Proyecto vandálico sin terminar (Marina González Guerreiro)
Resina (Miguel Alejandro Sislian Suez)
Ver y no ser visto (Laura Palau)
Zymon Bearch in NoRoom (Daniel Balboa Navarro)

Des dels seus orígens en el 2013, PAM! naix amb l’objectiu de donar a conèixer les promeses de l’art valencià i crear un espai multidisciplinar per a estimular la creació artística. La mostra ha anat creixent en quant a nombre de participants i activitats organitzades, consolidant-se com una cita de referència en el panorama artístic local.

En aquesta quinta edició, PAM! comptarà amb la participació de més de 70 alumnes, i amb el recolzament de les dues universitats públiques valencianes, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València. El projecte es coordina amb altres entitats culturals valencianes, com l’Escola Superior de Dansa de València, l’IVAM o la Filmoteca.