Pionera, el projecte de cooperativisme de Granissat i Joan Rojeski

Pionera, projecte en el que participen els estudis Joan Rojeski i Granisssat, vol lluitar davant el despoblament interior i la bretxa digital.

Pionera és un projecte creat a 2020 però que es posar en marxa en 2021. És un projecte creat per Betacoop, viver d’empreses dirigit a l’Economia Social i Cooperativisme que té una seu física en Castelló ciutat. Tant Betacoop com Pionera són projectes de FEVECTA, la federació de cooperatives de Treball Associat de la Comunitat Valenciana, de la qual forma part estudi Granissat, un dels artífex de Pionera.

Espais per treballadors

Pionera pretén oferir espais en l’interior de València i Castelló per gent que es traba treballant com a freelance o treballadors que volen constituïr una cooperativa. La idea és que els pobles oferisquen un espai, llum, internet i facilitat en el lloguer per a que treballadors consideren la possibilitat de desenvolupar treballs online, a distància o en mobilitat permanent donat la bona comunicació i relativa proximitat amb València i Castelló i altres nuclis empresarials.

Treball conjunt de Granissat i Joan Rojeski

Estudi Granissat, junt amb l’altra cooperativa de disseny Joan Rojeski van treballar la campanya de manera conjunta. Granissat es va encarregar vam del naming i la gestió de xarxes i Rojeski va fer el concepte visual i les primeres creativitats. Després, i d’acord amb les necessitats, Granissat va ampliar amb noves creativitats, en valencià i castellà.

Combatre el despoblament interior

En paraules del componente d’estudi Granissat, «Pionera té sentir perquè emprendre hui en dia és una aventura i requereix valentia. És un repte d’un futur cada vegada més proper i per això instem a la gent que s’avance al futur i comence ja el canvi i siguen pioneres i pioners d’una nova manera d’entendre el món, menys gentrificat, més sostenible i que encara aguarda reptes majors com els del Canvi Climàtic. Pionera espera perseguir i combatre el despoblament d’interior i la bretxa digital».