Manises acull una nova edició de la Biennal de Ceràmica

La XV Biennal de Ceràmica de Manises compta amb la participació de Javier Colomer, Xavier Monsalvatje i José Manuel Ferrero.

Concurs amb dues modalitats

La nova edició de la Biennal Internacional de Ceràmica de Manises comença esta setmana. La inauguració oficial està programada pel 10 de juny, tot i que des de hui s’ofereixen diferents activitats prèvies. Dintre d’esta nova edició, com en casos anteriors, destaca el concurs, amb dues categories: Ceràmica d’Art i Disseny de Producte, dins de les quals s’estableixen diferents premis dotats amb una quantia econòmica.

Expressió artística i disseny de producte

L’objectiu de la XV edició del certamen és, per tant, doble. D’una banda, posar en valor la ceràmica d’autoria com a mitjà d’expressió artística i, d’altra banda, donar suport als productes de disseny amb capacitat de ser reproduïts industrialment, un aspecte molt important per al desenvolupament i la innovació del sector ceràmic industrial del nostre territori.

Amb aquestes dues opcions, es pretén atraure a totes les persones que utilitzen la ceràmica com a via d’expressió, independentment de la seua formació, per a acollir la pluralitat, la diversitat i la complexitat de l’art contemporani.

Amb la finalitat que el públic interessat en la matèria puga participar de forma activa del certamen, s’han programat diverses exposicions paral·leles al concurs, així com diverses activitats que es duran a terme entre els dies 10 i 30 de juny de 2022.

Conferències

A més d’exposicions, la direcció de la Biennal ha programat diferents conferències. Entre els convidats destaca la presencia del ceramiste Xavier Monsalvatje, el dissenyador José Manuel Ferrero (estudiHac) i Javier Colomer, director de EASC Manises. El programa complet es pot consultar des d’este enllaç.