Luis Gordillo torna a València després de 25 anys

El Centre del Carme rep l’exposició «Luis Gordillo. Fotoalimentación».

El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta la mostra «Luis Gordillo. Fotoalimentación«. Organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col•laboració amb el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), aquesta exposició
constitueix la tornada del pintor sevillà al territori valencià, després de 25 anys. Luis Gordillo és una de les figures més influents i punt de referència essencial de l’art espanyol de l’últim mig segle.

L’exposició, que es podrà veure al Centre del Carme fins a l’1 de setembre, aprofundeix en el Gordillo més pròxim a la fotografia a través de 150 peces dels anys 70. Procedents majoritàriament de la col•lecció de l’artista, es tracta d’un conjunt important, ja que són
obres de què Gordillo no ha volgut desprendre’s per considerar-les úniques i especials.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, va presentar la mostra acompanyat per l’artista, Luis Gordillo, i per la comissària de l’exposició, la conservadora del MACA, Rosa María Castells.

Rosa Castells ha destacat que “es tracta d’una exposició espectacular, una revisió de l’experimentació fotogràfica de Gordillo en els anys 70 quan ningú s’interessava per la fotografia”. Castells ha explicat que “el sistema de reproducció i multiplicació de la imatge conforma noves imatges que tornen a ser tractades i així fins a l’infinit”.

L’artista ha explicat que “en els anys setanta vaig emprar la fotografia en blanc i negre amb nombrosos propòsits, però potser el més important i el que he mantingut al llarg del temps, és el d’analitzar els elements orgànics de la pintura, neutralitzant i cosificant el gest”

“En l’actualitat tracte de crear espais en què la pintura i la fotografia dialoguen i interactuen entre si; intente articular maneres per a l’expansió de la fotografia en la meua obra”, ha manifestat el creador sevillà, que ha afegit que “em continua interessant primordialment la pintura com a interrogació corporal; no obstant això, la intervenció tècnica de la fotografia crea una tensió dialèctica, un espai mental en creixement”.