L’ADCV entrega els seus VII Premis en un ambient d’unió i de retrobament 

El Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA) ha estat l’escenari dels Premis ADCV 2024, on s’han reconegut els millors treballs de disseny de la Comunitat Valenciana dels darrers dos anys. L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha lliurat un total de 78 guardons, incloent tres Premis Honorífics per a Juan Nava, Andreu World i l’Arxiu Valencià del Disseny. Els treballs premiats i finalistes es recolliran en un llibre i seran exposats a Las Naves a partir del 10 de setembre.

Els VII Premis ADCV han destacat per la gran assistència, amb prop de 700 persones, incloent professionals del sector, autoritats i representants d’institucions i empreses. La gala ha estat presentada per Ramón Arnau i Rosana Monrós, amb María Navarro com a conductora, i ha comptat amb música en directe i l’humorista Saray Cerro.

Ramón Arnau ha subratllat l’augment en el nombre de premis, atribuint-lo a la qualitat i innovació dels dissenys candidats. El jurat, format per professionals del disseny, ha treballat intensament per seleccionar els finalistes i guanyadors, atorgant diversos premis ex aequo en les categories de ‘Disseny gràfic i digital’, ‘Producte i espais’ i ‘Altres àrees del disseny’. També s’han destacat 11 treballs pel seu ‘Impacte Positiu’.

Els premis ‘Or’ i ‘Plata’ s’han distribuït entre diverses categories: 34 premis ‘Or’ i 33 ‘Plata’. Els Premis Honorífics, resultat d’una votació oberta entre els membres de l’ADCV, han estat per a Juan Nava en ‘Trajectòria Professional’, Andreu World en ‘Innovació’, i l’Arxiu Valencià del Disseny en ‘Entitats’.

Els lliuradors dels premis han inclòs membres de la Generalitat Valenciana com Rafael Escamilla, director de Relacions Externes de l’IVACE, i altres autoritats locals i acadèmiques. Durant la gala es va presentar un llibre recopilatori dels treballs finalistes i premiats, i aquests també estan disponibles a la web oficial dels premis.El jurat dels Premis ADCV 2024, dividit en dos grups, ha destacat la diversitat i qualitat dels treballs presentats, així com l’alt percentatge de dissenys amb criteris de sostenibilitat. La VII convocatòria ha rebut 476 obres inscrites, de les quals 236 van passar a la fase final.

Aquesta edició ha reforçat l’aliança amb els iF Design Awards, oferint als finalistes dels Premis ADCV exempcions en la quota d’inscripció a la primera fase de la convocatòria dels iF Awards. Els Premis ADCV 2024, amb el suport de la Generalitat Valenciana i altres institucions, han posat èmfasi en el disseny com a transformador social, promovent la innovació i la sostenibilitat. L’ADCV, fundada en 1985, continua treballant per la defensa i promoció del sector del disseny a la Comunitat Valenciana.

Tots els premiats: