La Nau acull la nova edició de Tenderete

Els dies 4 i 5 de gener.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull els dies 4 i 5 de gener la 20a edició de Tenderete, el festival d’autoedició gràfica i sonora per excel·lència impulsada pel col·lectiu Vendo Oro. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Aula de Còmic del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat.

Do It Yourself

Amb aquesta edició es compleixen dotze anys de fantasia extrema, fanzines, còmics, concerts, serigrafia, cartells, fotografia i les més variades propostes del DIY (Do It Yourself) de l’escena gràfica europea i llatinoamericana. Un desafiament a la concepció tradicional de l’edició, l’autogestió, la distribució, les llibreries i l’art. Més d’una dècada en peus enmig de l’adversitat, amb edicions celebrades en l’horta i en locals okupats sense llum o els sostres dels quals es van esfondrar fortuïtament pocs mesos després. Una dècada de la potència i sordidesa que ha posat a València en el mapa de l’escena underground i que ha consagrat a Tenderete com el festival gràfic més mític d’Espanya i un dels més importants d’Europa.

Participants internacionals

Entre les persones i grups internacionals d’aquesta edició estan el col·lectiu *Enter Press (@enter_press_ / Itàlia), Strane Dizioni (strane_dizioni / Itàlia), Potato Publishing (@potatopublishing / Àustria), SUBSERI (@_subseri_ / Itàlia), Magma Bruta (@magma.bruta / Portugal), Karla Paloma (@_karlapaloma / Alemanya)…)… Compartiran festival amb AIA Editorial (@aiaeditorial), Alice Monvaillier (@alice_monvaillier), Elena Höch (@elenahoch), MarJiSol (@marjisolart), Mitmaq Ediciones (@mitmaq_ediciones), nerrr (@nernelada), Hungry Eyes (@hungryeyes_vilnius), Jorge Parras (@j_rg_p_rr_s), Laboratorio de Artes Mixtas (@laboratorio_artes_mixtas), Maria Barrera (@la.maribarrera), Tres manos (@eb.sardain, @oceanolinares, @sincurriculum), belsolis (@btheartt)…

A aquesta edició s’han presentat 270 projectes d’Espanya i altres països, una xifra que demostra un gran poder de convocatòria. D’ells s’han seleccionat 110. Seran un parell de dies plens d’activitats amb exposicions, concerts, tallers, xarrades, ràdio en directe i, sobretot, autoedició.

Cartell d’Igor Hofbauer

L’autor del cartell d’aquesta 20a edició és Igor Hofbauer. L’esdeveniment es pot seguir en Twitter en @tenderetefestival. L’entrada és lliure per a tot públic. 

Campanya de micromecenatge

Un micromecenatge servirà per a finançar el pagament als convidats i altres despeses del festival: gofund.me/3e44189d