La guia gràfica dels 95 valencians indispensables

Pepita Lumier presenta el llibre «Il·lustres valencians il·lustrats» de Migue Martí y Judith Coronado.

Azorín.
Azorín.

La galería Pepita Lumier rep demà (19.30h) la presentació del llibre «Il·lustres valencians il·lustrats», obra de Migue Martí y Judith Coronado, editada per Llibres de la Drassana. A més de la presentación, la galeria acollirà una xicoteta mostra de les il·lustracions.

Enric Valor.
Enric Valor.

“Una selecció de valencians i valencianes nascuts entre els segles XIX i XX, que destacaren per les seues notables aportacions al món de la cultura i l’art”. Així expliquen els dos joves que han fet possible aquest llibre que conjuga disseny, història i cultura amb sabor 100% valencià. El contingut del llibre combina una representació icònica de cada personatge a càrrec del dissenyador gràfic Migue Martí junt amb una nota biogràfica de cadascun d’ells que ha estat elaborada per la historiadora Judith Coronado.

José Segrelles.
José Segrelles.

Il·lustres de tots els àmbits: una selecció en la que tenen cabuda des dels més coneguts com ara Joaquim Sorolla, Joan B. Peset Aleixandre, Miguel Hernández, Concha Piquer o Nino Bravo fins altres que, a pesar dels seus sobrats mèrits, han passat desapercebuts com ara “la soprano Lucrecia (Lucrezia) Bori, que es va convertir en la gran diva del Metropolitan Opera House de Nova York per mai va oblidar les seues arrels, com va quedar patent després de la riuada del 1957, quan va organitzar una gal·la benèfica per ajudar els valencians”, segons han destacat els autors.

Maximilià Thous
Maximilià Thous

Martí i Coronado fegeixen que “el límit de 95 personatges ha deixat fora a molts il·lustres, la qual cosa potser obri les portes a una segona edició”. Migue Martí va estudiar disseny gràfic a l’EASD de València. Ha col·laborat amb diversos estudis de disseny i actualment treballa com a freelance en el camp del disseny gràfic i la il·lustració. Judith Coronado és llicenciada per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Este és el seu primer treball en el sector editorial, amb el qual s’apropa a la cultura valenciana des d’un punt de vista personal.

Concha Piquer
Concha Piquer
dissenycv.es-pepitalumier-valencians ilustratssorolla
Joaquín Sorolla.