Elias Taño il·lustra les jornades culturals d’Econcult

Elías Taño és l’il·lutrador encarregat de la imatge de les jornades sobre cultura, innovació i internacionalització al voltant dels projectes europeus Chebec i CreativeWear, organitzades per l’Observatori Cultural de la Universitat de València i Econcult. Ademés el dia 19 de setembre hi haurà una sessió especial del PechaKucha, en la que intervindrà, entre d’altres, la dissenyadora Ana Illueca i la plataforma Drawfolio. Per altra banda, el dia 20, l’Arxiu Valencià del Disseny de la UV presentarà el seu projecte.

20 projectes culturals

Dirigides per Raúl Abeledo, investigador principal de tots dos projectes, les jornades reuniran en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València a prop de 20 projectes culturals innovadors que presentaran les seues propostes. A més, es comptarà amb 5 conferències de professionals en internacionalització cultural, propietat intel·lectual i finançament de projectes. La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través de la web del Observatori Cultural https://www.uv.es/observatoricultural . 

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conéixer els resultats de dos projectes europeus desenvolupats per Econcult a València i generar un grup de treball i debat sobre cultura. El fil conductor serà: Què pot fer la internacionalització cultural per la innovació social i territorial?.

El matí del dia 19 estarà centrada en “Estratègies d’Internacionalització per al sector cultural” sobre la base del projecte europeu Interreg MED Chebec. Els 7 projectes culturals participants presentaran les seues idees en Pechakucha, un format didàctic i visual. Les iniciatives presentades seran Ana Illueca Ceramics, La Collita Comunicació, la Cooperativa Barret Films, PhotOn Festival, Drawfolio, Ikebanah Arts Escèniques i Saltarinas. Durant la jornada també participaran Antonia Blau, directora general del Goethe-Institut Madrid, Marta C. Devesa, advocada i gestora cultural, i Pau Rausell, director de ECONCULT, els qui oferiran dues xarrades sobre innovació a les ciutats, drets de propietat intel·lectual i el valor de la internacionalització cultural en l’actualitat, respectivament.

Cartells d’Elias Taño per a les jornades.

11 projectes innovadors

El matí del dia 20 de setembre estarà centrada en la innovació dels serveis culturals i creatius a través del projecte europeu Interreg MED CreativeWear. En la jornada participaran 11 projectes innovadors nacionals i internacionals: Las Naves de València, Unit Experimental de la Universitat Politècnica de València, I-Team Relais Culture Europe, Teatre del Raval de Gandia – LaCasaCalba, SILKNOW de la Universitat de València i el Arxiu Valencià del Disseny de la UV, MESOC, Palimpsest, Designscapes, Artcast 4D i Locarts. La jornada la tancarà una conferència sobre finançament de projectes a càrrec de María Iglesias, representant de la Unitat de Polítiques Culturals de la Direcció General d’Educació, Joventut, Esport i Cultura de la Comissió Europea. 

L’assistència a aquestes jornades és d’inscripció necessària i gratuïta a través de la pàgina web del Observatori Cultural de la UV: https://www.uv.es/observatoricultural