El festival Avivament programa la xarrada «El disseny com a categoria estètica»

Impartida pel professor Fernando Infante del Rosal.

El pròxim divendres, dins de la programació d’Avivament, el festival de filosofia que es celebra a València (enguany amb imatge de Marta Negre) està previst el seminari El disseny com a categoria estètica, impartit pel professor Fernando Infante del Rosal.

Fernando Infante del Rosal.

Fernando Infante és Doctor en Filosofia i llicenciat en en Filosofia i Belles arts. Ha impartit més de vint assignatures diferents en diferents titulacions. Des de 1997 Dirigeix l’estudi de disseny El colp Cultura de l’entorn (www.elgolpe.net). Ha obtingut nombrosos premis d’arts plàstiques i literaris i dos premis Laus de l’Associació de Dissenyadors Gràfics. Forma part de diversos comités editorials de revistes especialitzades en l’àmbit de l’art i l’estètica, així com de museus, i és membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d’Estètica i Teoria de les arts.

Del programa del festival: «Sempre que es pregunta si el disseny és art es planteja una qüestió tendenciosa, perquè es col·loca l’art en un nivell simbòlic més alt i el disseny en una instància que ha de comparar-se amb aquell nivell superior. Encara que el disseny és hui dia una realitat que excedeix l’art tant en volum com en proximitat, paradoxalment resulta menys visible. L’art ha accedit als nivells simbòlics superiors —i s’ha fet més ostensible, per tant— fomentant el seu caràcter d’excepció. El disseny no compta amb espais d’exclusivitat, roman en la lògica de la realitat quotidiana i, des d’ací, desenvolupa també la seua forma de pensament. Se sol dir que els dissenyadors donen resposta a problemes; sí, però també plantegen preguntes, també obrin espais de crítica i reflexió en el continu d’allò quotidià. A través de l’anàlisi pràctica de diversos casos, aquest seminari pretén mostrar el disseny com una filosofia que es desenvolupa entre els objectes i les formes, entre les experiències i la necessitat. No només està dirigit a les persones que dissenyen, també ho està a les que volen llegir en els objectes i les imatges unes altres preguntes».

Imatge d’Avivament 2019, obra de Marta Negre.

Informació:

12.00 h. Llibreria Ramon Llull.
Seminari El disseny com a categoria estètica.
Professor: Fernando Infante del Rosal.
Inscripció gratuïta fins a completar l’aforament.