El Centre Cultural Octubre recorda València Copyright

Exposició dedicada als catàlegs editats pel Festival d’Angulema de 1985.

Dins de l’any de la Capitalitat Mundial del Disseny, el Centre Cultural Octubre recupera un esdeveniment cultural de gran significat: En 1984, l’Ajuntament de València va patrocinar la presència de diversos dibuixants valencians en el XII Festival d’Angulema que es va celebrar en 1985.

Sota el títol de «València Copyright» es van editar una sèrie de fullets que actuarien de catàleg de l’exposició «València vignettes» que va exhibir l’obra original de Daniel Torres, Nacho Balaguer, Sento, Mique Beltrán, Micharmut i Miguel Calatayud en l’alcaldia de la ciutat francesa.

Quasi quaranta anys després, el llegat d’aquesta generació continua intacte com un dels moviments més avantguardistes que ha donat el còmic europeu, creant una influència fonamental en els autors de les dècades següents. L’exposició «València Copyright» és un homenatge a aquella exposició inicial i que consta de tres parts que relacionen passat, present i futur de la historieta valenciana. La mostra està comissariada per Álvaro Pons i compta amb disseny de MacDiego.