Baba Kamo, nou festival internacional dedicat a l’il·lustració editorial

Es celebrarà en el Centre del Carme, els dies 14, 15 i 16 de desembre de 2018

El Festival Baba Kamo ha publicat les bases per a la partipació a l’exposició internacional d’il·lustració editorial «Babalunga i kamolongos». Per veure les bases de participació, cliqueu açi.

El Festival és un projecte que naix amb l’objectiu de fer visible el treball d’editors, autors i il·lustradors però, també, i d’una manera transversal, difondre i promoure la tasca de tots aquells col·lectius que estiguen directament o indirectament implicats en el món del llibre i la lectura. L’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), juntament amb la col·laboració inestimable d’altres entitats, són els impulsors i els coordinadors d’aquesta iniciativa amb caràcter anual que es celebrarà per primera vegada a València, en el Centre del Carme Cultura Contemporània, els dies 14, 15 i 16 de desembre de 2018. Així mateix, hi ha un propòsit clar de créixer i estendre’s per altres poblacions del territori valencià.

Detalls del cartell del Festival, obra de Ana Penyas.

Cal destacar que Baba Kamo consta d’un programa d’activitats que es divideix, d’una banda, en la instal·lació de l’única fira comercial especialitzada en llibres il·lustrats del País Valencià. Es tracta d’un mercat editorial obert al públic en general durant els tres dies, a més d’un apartat especial en què es concertaran trobades entre professionals del sector amb l’organització d’una agenda d’entrevistes personals per a la revisió de dossiers d’il·lustració i, alhora, reunions comercials entre editorials. D’altra banda, i paral·lelament, s’està organitzat tot un seguit de conferències de caràcter divulgatiu per a posar en valor la il·lustració i el llibre il·lustrat, un taller infantil i unes jornades de formació del professorat al voltant d’aquesta temàtica, aquestes sessions es fan amb la col·laboració del CEFIRE Específic de Plurilingüisme. A mesura que es confirmen noms i es tanquen dates, s’ampliarà la informació de tots els esdeveniments.

Cartell del festival, obra de l’estudi Yinsen amb la il·listració d’Ana Penyas.

Finalment, i per a seguir amb la línia d’altres fires dedicades al llibre il·lustrat, s’han planificat també dues exposicions d’il·lustració. La primera d’aquestes tindrà lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània i la selecció del material d’aquesta exhibició es farà mitjançant una convocatòria internacional, amb la supervisió d’un jurat professional format per il·lustradors, investigadors i altres especialistes en la il·lustració gràfica. A més, entre els participants, es seleccionarà qui s’encarregarà de la imatge del cartell de la pròxima edició de Baba Kamo. En segon lloc, una exhibició urbana portarà les il·lustracions de Miguel Calatayud per a l’àlbum Kembo. Incident en la pista del Circ Medrano als carrers de València amb la finalitat de mostrar l’obra que ha donat nom a aquesta fira i festival, divulgar-la i descentralitzar-la en els barris de la ciutat.