Antonio Chumillas signa la imatge de la quarta edició del Festival d’Arts de Patraix

La nova edición del FAP es celebrarà els dies 4 i 5 de maig.

El ​Festival d’Arts de Patraix, FAP​, és un festival que té com a objectiu dur al barri de Patraix de la ciutat de València activitats relacionades amb la cultura especialment centrades en les arts gràfiques: il·lustració, muralisme, còmic, grafitti, etc. Com ja és tradició a totes les edicions del festival, l’encarregat de la imatge és l’artista ​Antonio Chumillas, alias “El Tete Chumi”, ​un dels fundadors del FAP.

Locals com ara ​Manicomi (C/ Beat Nicolau Factor, 18), ​X Arquitectos (C/ Conca, 99) i la Associació Veïnal Patraix​, obriran el festival amb exposicions i el col·lectiu Equip Cercle ha programat una activitat per dur els xiquets als comerços del barri i explicar-los la seua importància.

Dissabte de matí, com és habitual, començarem amb una nova edició del FIP: ​la Fira d’Il·lustració​. En ella, donem veu i visibilitat a totes i tots els artistes que volen exposar el seu magnífic treball. Tindrem l’oportunitat de portar-nos a casa un meravellós record de la seua obra. A més a més, la Fira de Il·lustració oferirà trobades amb els autors d’obres destacades com:

● Xerrada amb el dibuixant Sento​, sobre el seu comic: «​ HISTORIETAS DEL MUSEO DEL PRADO» ​que tindrà lloc dissabte 4 a les 18:30 h. Comic editat pel Museo Nacional
del Prado.
● Presentació del còmic ​»Objetivo Hedy Lamarr»​ del dibuixant ​Ángel Muñoz​.

La vesprada del 4 de mag, la festa continuarà amb activitats com les de l’exposició sorpresa del duet artístic “Susto o muerte” a l’ Espai Intercultural Sankofa. I a poqueta nit arribarà un dels plats forts amb els ​“Concerts del FAP” ​on tenim la sort de gaudir amb dos grups d’altura: ​Galleta Piluda ​des de Murcia​ ​a les 20.30 hores i a les 22.30 h​ Doctor Divago​. Una cita a la que no podem faltar.

Diumenge de matí tancarem el cap de setmana de festival amb concert de Lazy Tones, essència de “Chicago blues” amb reputats músics de l’escena valenciana i un passeja històrica per a descobrir com ha canviat el barri en els últims 200 anys per Espe Huguet.

Aquest any, les intervenciones murals al FAP compten amb la participació de nous graffiters: Barbiturikills i Hazy entre altres, així com de l’alumnat de l’ IES Vicenta Ferrer o CEIP López Rosat que guiats per el professorat i artistes del barri, trencaran mà amb el pinzell i l’esprai.

Per a consultar a programació completa: http://www.factoriadepatraix.org/programacio2019/