Dues dones guanyen la 14a Biennal Martínez Guerricabeitia

Maria Carbonell i Paloma Pájaro son les guardadores de l’edició d’enguany.

Les obres ‘Nobody will speak of us when we are dead’ (2017), de María Carbonell, i ‘Zoosofias’ (2018), de Paloma Pájaro, són les creacions seleccionades en la 14a Biennal Martínez Guerricabeitia del total de vint peces presentades en el Museu de la Ciutat de València.

«Naufragis», lema de l’edició 2020

La Biennal Martínez Guerricabeitia celebra la seua 14a edició sota el lema ‘Naufragis’. D’una vintena d’obres d’artistes procedents de tot l’Estat espanyol exposades des del 10 de desembre fins al 22 de març en el Museu de la Ciutat de València, les creacions de María Carbonell i Paloma Pájaro són les encarregades de passar a formar part de la col·lecció formada per més de 500 peces.

La Biennal Martínez Guerricabeitia és l’esdeveniment artístic universitari més longeu de la Comunitat Valenciana i s’ha consolidat com una suggestiva trobada entre el públic i l’obra seleccionada. María Carbonell assegura que “Estic molt contenta que la peça forme part de la col·lecció” i Paloma Pájaro afirma que està “agraïda i sorpresa”.

En la 14a Biennal Martínez Guerricabeitia, comissariada per José Pedro Martínez, director d’activitats de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, cada artista aborda des de la seua perspectiva i enfocament personal la idea dels naufragis d’ideologies, projectes materials i immaterials, iniciatives polítiques, econòmiques i socials, a diferents escales geogràfiques i humanes, optant per una àmplia varietat de tècniques i suports per plasmar la seua visió particular.

Comité de selecció

Enguany, el comité de selecció per a la 14a Biennal ha estat integrat per les galeries Artnueve (Múrcia), Espai Tactel (València), Gema Llamazares (Gijón), La Gran (Lleó), Pilar Serra (Madrid) i els crítics de prestigi en el camp de l’art contemporani Paula Achiaga, Susana de Blas, Ángel Calvo, Javier Castro i Regina Pérez.