Sofia Hernández guanya el Premi Ovidi Montllor de Disseny

Pel seu treball per al disc «Nuvolàstic» de Júlia.

fb711726863373.5635d912eb411

NUVOLÀSTIC , projecte guanyador a la darrera edició dels premis Ovidi Montllor, en paraulees de jurat, «és un treball impecable tant des del punt de vista formal com dels mitjans emprats». Realitzat als tallers del grup Mecana Sans (EASD Alcoi), diu l’autora, Sofia Hernández, que es tracta d’un disseny «basat en la conceptualització del disc: una hibridació entre allò digital, textura generativa cerada mitjançant codi en Processing, i l’aplicació analògica, passant la textura a un segell de cautxu i estampada en cartró reciclat». Els textos de la caràtula s’han composat amb tipos de plom, tota una obra d’artesania.

d5ea7126863373.5635d90fc3021

81371d26863373.5635d912ec5ac

Esta es la llista de finalistes de la categoria DISSENY:

  • EL TEMPS DEL LLOP: «Té un disseny correcte i unes magnífiques il·lustracions al llibret que acompanya el CD, realitzades pel propi Carles Chiner, ànima del grup Gener».
  • UNA CIUTAT INVISIBLE: «Maria Simó ha realitzat «una parella» de versions de la gràfica per al digipack de Tardor, jugant amb el concepte dual de les relacions personals i de la seua interacció amb l’entorn de la ciutat a través del temps».
  • TOT ÉS ARA: «És una evolució en el treball d’Alba López per dotar d’una identitat gràfica pròpia els xaloners Aspencat, que aconsegueix amb les il·lustracions generar una atmòsfera coherent amb les lletres i ritmes del grup de la Marina».

El jurat de disseny i videoclip l’han format enguany el disenyador i il·lustrador Antonio Ballesteros de formo.org (membre del col·lectiu Aplec de Disseny); Isabel Requena i Mireia Sabanés de Produccions Mínimes (minimes.tv); i Cèsar Amiguet, dissenyador gràfic i director d’art a Escola Valenciana, qui també ha fet de secretari del Jurat. Cal agraïr la col·laboració del també dissenyador Dídac Ballester en la configuració d’aquest jurat.

ASPENCAT GENER TARDOR