«Miradors»: disseny i cultura en l’horta

El festival Miradors de l’Horta, organitzat per Turisme Carraixet, ha publicat la programació de la seua tercera edició, que vol centrar l’atenció de la societat valenciana en el futur de l’alimentació. Per a això, aquesta iniciativa s’ha aliat un any més amb el disseny, de manera que diverses instal·lacions efímeres es plantaran en el cor de l’horta i, des d’allí, convidaran a reflexionar sobre l’actual model de producció i consum d’aliments.

La tercera edició de Miradors de l’Horta, que se celebrarà del 24 de setembre al 9 d’octubre de 2022, s’emmarca al seu torn en dues iniciatives destacades de la ciutat: la València Disseny Week, organitzada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i el *World Design Street Festival, organitzat per València Capital Mundial del Disseny 2022.


Set propostes creatives

En concret, Miradors de l’Horta 2022 presentarà set propostes creatives que han sigut seleccionades tant per la qualitat del seu contingut com per la sostenibilitat en el procés de creació, a través d’una anomenada a projecte en la qual s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV).


Instal.lacions efímeres

L’autoria de les instal·lacions efímeres correspon a diferents estudis professionals, entre els quals es troba el liderat per Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020, en aliança amb Llebrer. La resta de participants són Badallar, Elsa Yranzo Food Design, Borealis, La Quarta Pell, Resto i alumnat de la Universitat Politècnica de València (UPV).


Visites guiades i recorregut nocturn

Com en edicions anteriors, l’accés a totes aquestes instal·lacions serà lliure i gratuït. A més, s’oferiran visites guiades durant el desenvolupament del festival, entre les quals destaca una convocada per al dissabte 8 d’octubre. Aqueix dia, coincidint amb la lluna plena, es realitzarà un recorregut nocturn (a partir de les 21 hores) que permetrà conéixer les obres mitjançant una experiència més sensorial de la mà de les seues creadores i creadors.

Més informació en www.miradorsdelhorta.com