Lletres creatives a Sant Marcel·lí

El centre de la Universitat Popular de Sant Marcel·lí investiga sobre les lletres com a tema transversal.

La lletra com a símbol i com a concepte, grafia i literatura, així com expressió artística des de diferents vessants. La lletra com a disseny i la lletra que s’agrupa per convertir-se en poesia visual, haikus, novel·la, assaig,…

En esta primera obra col·lectiva, (coordinada per Verònica Vilar, professora de pintura i dibuix a la Universitat Popular de València, i responsable del centro UP Sant Marcel·lí) , cada participant de l’àrea artística del centre (Ceràmica, Artesania i Pintura i dibuix) va treballar una lletra adjudicada a l’atzar. Com a requisit indispensable, aquesta havia de quedar emmarcada dins d’una caixa d’unes mesures determinades. Es va deixar llibertat quant a materials i tècniques, si bé és cert que cada activitat va utilitzar les que li són pròpies (cartró, paper, pisa, fusta, metall, plàstic, fotografia, filferro, etc).

 

L’equip del centre va presentar el projecte a cada classe. Per donar informació més detallada es va unir diferents grups i activitats en diverses sessions, en les quals es va projectar imatges amb exemples de lletres per descobrir múltiples possibilitats i diferents maneres d’enfocar el tema. El treball es va desenvolupar dins de les aules a partir d’uns primers esbossos que es van ser elaborant i definint fins a arribar al resultat final.