Las Naves: animació per canviar el món

L’exposoici, que s’inaugurarà dissabte que ve 27 d’octubre, forma part del Festival internacional Prime the Animation.

«Los hijos del Ayllu» de Mario Torrecillas

El projecte expositiu pretén generar en Las Naves un espai de creació, aprenentatge, discussió, trobada i escolta, obert a la diversitat, accessible i participatiu, sensible a la realitat individual i grupal de les persones i des d’una perspectiva Intercultural, intergeneracional i de gènere.

La idea precursora d’Animació per a transformar el món naix dins del Festival Internacional d’estudiants Prime the Animation, per a consolidar un lloc en el qual l’animació actue com a mediador social. Per a dur a terme aquest plantejament innovador hem comptat amb la participació de quatre autorxs compromesxs amb el social des d’aquest art, els qui a través de les seues obres i tallers amb diferents col·lectius, ofereixen propostes concretes, amb l’objectiu final de dinamitzar les relacions de consciència i bon tracte entre els participants, el seu entorn i les seues creacions:

Coke Riobóo, la mirada critica i reflexiva sobre les il·lusions trencades del migrant o els tòpics ideològics en la nostra societat.

Lourdes Villagomez

Lourdes Villagómez barreja imatges de la vida diària de les dones i els seus objectes quotidians, en una fusió de llenguatges per a construir un discurs propi des del femení creador.

Isabel Herguera imagina històries que duu a terme en diversos llocs del món, plenes d’humanitat i empatia amb els més desfavorits i que succeeixen en “escenaris que caben en una maleta”.

Mario Torrecillas, director de Xicotets Dibuixos Animats (PDA) i guionista, treballa a través de tallers amb l’objectiu d’educar en cinema i diversitat cultural, donant veu a joves, xiquets i majors a través de l’animació, el dibuix i la música. Todxs ellxs són creadors i creadores per la consciència i el canvi a través de l’animació per a transformar el món.