La Nau esdevé la nova seu de les Jornades de Cómic de València

La imatge de la nova edición ha sigue creada per la il.lustradora Natacha Bustos.

Les VIII Jornades de Còmic de València tindran lloc del 27 al 29 de setembre al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Aquesta ja veterana cita del còmic de la ciutat de València, organitzada per l’Associació Valenciana del Còmic, s’alia enguany amb l’Aula del Còmic de la Universitat de València i la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València per potenciar les seues activitats i programa, que busca convertir la divulgació del nové art en autèntica celebració festiva del còmic, amb una àmplia representació d’editorials i llibreries i, fonamentalment, d’autors i autores de còmic.

Moon Girl, de Natacha Bustos

Una cita que s’obri amb el cartell realitzat per Natacha Bustos, autora convidada de la passada edició i reconeguda per la seua novel·la gràfica Chernóbil. La zona i el seu treball en sèries de Marvel  com Moon Girl & Devil Dinosaur o Spider-Woman.

Les jornades, que tindran lloc divendres de 17 a 20 hores, dissabte de 10.30 a 19 hores i diumenge d’11 a 13 hores, tenen una àmplia llista de convidats, que parlaran del seu treball i signaran obra. Entre els autors i autores convidats hi ha Juanjo Cuerda, Manel Fontdevila, Borja González, Núria Tamarit, MacDiego, Xulia Vicente, Juanfer Briones, Soy Cardo, Paco Zarco i Fran Mengual, entre altres.

Les Jornades del Còmic tenen la col·laboració de Fundació Divina Pastora, l’Ajuntament  de València, la Biblioteca Valenciana, la Generalitat Valenciana i Còmic de Col·lecció.

Manel Fontdevila per Diari Ara

Xarrades, tallers i una exposició

Durant els tres dies de jornades es desenvoluparà un ampli programa d’activitats, amb col·loquis i trobades amb els autors convidats i xarrades monogràfiques sobre diferents temes, com la traducció en el còmic. Com és habitual, es faran tallers per als més petits, a càrrec de Dialoga2, que realitza tallers infantils per a xiquets i xiquetes en què es fomenta el gust per la lectura i la creativitat, i Equipo Tebeo, que educa en el fantàstic món de la historieta, acostant els xiquets a aquest món fantàstic a través de la màgia del novè art. A més, els responsables del festival Tenderete faran un taller de creació de fanzins, on es coneixerà com és el procés de creació d’aquesta publicació amateur i les eines necessàries per crear-la, produir-la i distribuir-la.

Il.lustració d’Anna Penyas

A més, la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau acollirà l’exposició ‘Àvies, inventores i vampires’, ques’acosta a l’obra de tres autors valencians i mostra la realitat i actualitat del còmic valencià, amb un potencial impressionant que es confirma dia a dia. Ana Penyas (València, 1987), Premi Nacional del Còmic 2018, presenta els originals de la seua guardonada obra Estamos todas bien; Ángel Muñoz (Quart de Poblet, 1978) és el dibuixant d’Objetivo Hedy Lamarr, realitzat juntament amb  Ricardo Vilbor  i Abel Pajares, de la qual es presenta també una selecció d’originals. Finalment, el dibuixant Juanjo Cuerda (Quart de Poblet, 1978) mostra el procés creatiu del còmic infantil Cecilia Van Helsing. La dieta del vampiro, realitzat sobre guions de Julio Serrano.

PROGRAMA

DIVENDRES 27

17.00 h – Xarrada sobre ‘La traducció de còmic en quatre perspectives’, amb André Hochemer, Liza Pluijter, Luis Alis i Rafa Ferrer.

17.45 h – Les revistes valencianes de còmic Saxífonoi Alta Tensióni el panorama actual, amb els seus creadors Josep Rural, Amelia Navarro i Pablo Herranz amb Luna Pan. Presentació: Jorge Perales.

18.30 h – Xarrada amb Martín López Lam (El año de la rata) i Jaume Pallardó (La Muerte Rosa). Presentació: Andrés Carrasco.

19.15 h – Xarrada amb Núria Tamarit (Dos monedas), Xulia Vicente (Ira, jinete de dragones) i Fran Mengual (Lobomalo). Presentació: Cristina Chumillas.

20.00 h – MacDiego presenta el seu llibre autobiogràfic La vida es corta, desperdíciala!, amb Paco Roca, Modest Gaspar, Ramón Palomar, Mon Spidey i Boke Bazán.

DISSABTE 28

10.30 h – El Flors, creador del webcòmic Vaya juventud!, presenta el seu nou còmic Dealer. Dog Days, publicat per Dibbuks. Presentació: Andrés Carrasco.

11.00 h – Taller infantil EstudioTebeo.

11.15 h – Xarrada amb Soy Cardo (Ana Macías de La Hora Yutuber), autora de Mierda. Otra vez tui Las segundas partes dan asco. Presentació: Ricardo Engra.

12.00 h – Xarrada sobre còmic USA, amb Guillermo Mogorrón i Rubén Gil. Presentació: Joaquín Sanjuan / Taller fanzins.

12.30 h – Visita guiada amb Juanjo Corda per l’exposició ‘Cecilia Van Helsing’.

13.00 h – Xarrada amb Luis NCT sobre el seu còmic Wahcommo. Presentació: Álvaro Pons.

17.30 h – Grafito Editorial presenta els còmics d’Ángel Muñoz (Objetivo Hedy Lamarr),  José Fonollosa (Vampi) i Paco Zarco.

18.00 h – Taller infantil amb Juanjo Cuerda.

18.00 h – Visita guiada amb Ángel Muñoz per l’exposició ‘Objetivo Hedy Lamarr’.

18.15 h – Premi Autor Revelació al 37 Còmic Barcelona, atorgat per Divina Pastora. Presentació: Álvaro Pons.

19.00 h – Presentació d’Alerta Bécquer, de Juanfer Briones (GP Ediciones). Presentació: Ricardo Engra.

DIUMENGE 29

11.00 h – Taller infantil Dialoga2.

11.00 h – Xarrada amb Borja González (La reina Orquídea, The  Black Holes). Presentació: Álvaro Pons.

12.00 h – Xarrada amb Manel Fontdevila (La parejita, Orgullo y satisfacción). Presentació: Andrés Carrasco.

13:00 h – Xarrada amb Juanjo Cuerda i Julio A. Serrano sobre el còmic Cecilia Van Helsing. Presentació: Ricardo Engra.