«La mar d’il·lustrades»: la il.lustració de la Mediterrània al Centre Cultural Octubre

La mostra s’inaugura demà dissabte a la sala d’exposicions del Centre octubre CCC.

La mar d’i·llustrades és una exposició que mostra el treball de 18 il·lustradores i artistes visuals de 18 països de la Ribera del Mediterrani. En el context de Mostra Viva, a la sala d’exposicions del Centre Octubre, Tomàs Gorria, comissari de la mostra, dissenyador i editor, amb la col·laboració de Cristina Chumillas, historiadora de l’art i especialista en il·lustració i amb l’ajuda de la Fundació d’Assemblea de ciutadans i ciutadanes del Mediterrani (FACM), ha dissenyat i produït una exposició en la qual través d’un treball de recerca de diferents perfils de dissenyadores, il·lustradores i artistes visuals de la Ribera del Mediterrani, es mostra un catàleg de treballs en forma de portafolio que reflecteix les diferents maneres de concebre el missatge gràfic (il·lustració editorial,infografias, aplicacions per a ceràmica o tèxtil, còmic, pintura…) en aquesta ocasió des de la perspectiva de las dones artistes, que encara pateixen certa invisibilitació en el mon de la cultura

Cartell d’Aitana Carrasco

Participació valenciana

Virginia Lorente és la il·lustradora que representa a Espanya a la mostra. Lorente, nascuda a València el 1973. Arquitecta i il·lustradora, membre de l’estudi 2i2quatre i creadora de la marca @typicalvalencia des d’on es pretén divulgar el patrimoni valencià, tant arquitectònic com cultural. Membre de l’APIV. Especialitzada en el àmbit de l’arquitectura il·lustrada, paisatge urbà i mapes il·lustrats, ha realitzat projectes d’il·lustració tant per a clients públics com privats.

Virginia Lorente

Per altra banda, la il·lustradora valenciana Aitana Carrasco és l’autora de la il·lustració que s’ha utilitzat per al cartell de l’exposició. Carrasco (València, 1973) es va llicenciar a Belles Arts. Va guanyar el IX premi “A l’orilla del vent” i des d’enviar publicacions d’obres a Mèxic i Espanya. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i internacionals, que inclou la Biennal Internacional de Bratislavia al 2007. També és escenògraf teatral, creadora de marionetes, dissenyadora de campanyes i escrits d’articles per a revistes.

Imatges del muntatge de l’exposició

Demà 5 de Octubre, a les 17.00 hores es realitzarà la inauguració de la Mostra a Octubre CC. (c/ Sant Ferran, 17. València). Després de la inauguració es realitzara un col·loqui amb l’assistència d’algunes de les il·lustradores i artistes participants, moderat per Cristina Chumillas. La mostra es podrà visitar fins al 2 de novembre.

Participants:

Per ordre alfabètic. Aicha Abohuaj (Marroc), Maria Chiara Banchini (Itàlia), Zeineb Ben Haouala (Tunísia), Dyala Brisi (Síria), Florence Bouchain (França), Daphne Christoforou (Xipre), Ana Hoxha (Albània), Tea Jurisic (Croàcia), Sonya Korshenboym (Israel), Lejla Kucukalic (Bòsnia-Hercegovina), Virginia Lorente (Espanya), Irena Milačić (Montenegro), Theda Mimilaki (Grècia), Deena Mohamed (Egipte), Granota Samara (Palestina), Vesna Skornsek (Eslovènia), Büşra Üzgün (Turquia), Maia Zankoul (Líban)