«La Inclusiva»: Las Naves recolza la relació entre disseny i llengua de signes

La inclusiva és un projecte que va ser recolzat en el seu procés de desenvolupament per World Design Capital.

La inclusiva és un projecte que va ser recolzat en el seu procés de desenvolupament per World Design Capital 2022 i es basa en la generació d’una eina didàctica i de difusió de la llengua de signes i el braille a través de la creació d’un alfabet inclusiu. La Inclsuiva va ser presentat ahir en en Las Naves-Centre d’Innovació.

Objectiu

L’esdeveniment està contextualitzat  dins de la línia de treball de “disseny inclusiu i social” i “innovació a través del disseny” de Las Naves. El projecte consisteix en crear una eina didàctica de difusió de la llengua de signes i el braille a través de la creació d’un alfabet inclusiu. Una tipografia que iguale i conjumine tots dos sistemes de comunicació amb el sistema parlat i escrit.

Les premisses

  • Inclusió. Visibilitat dels col·lectius de persones amb diversitat visual i auditiva.
  • Didàctica per a la divulgació. Utilitzar el disseny com a eina d’aprenentatge i divulgació d’aquests sistemes.
  • Disseny i discapacitat. Generar debat sobre la importància del disseny per a aportar solucions.

En un moment on la informació és summament important, contínua i canviant, el com es transmet aqueixa informació i qui són els destinataris d’ella sembla un motiu fonamental a tindre en consideració. Totes les persones no som iguals, igual que no ho són les nostres capacitats per a rebre aqueix tipus d’informació.

La Inclusiva és un projecte per a difondre i visibilitzar als col·lectius amb diversitat visual i auditiva. El seu objectiu és servir de primera aproximació, valent-se del disseny com a eina de divulgació i aprenentatge, conjuminant les diverses formes que tenen cadascun d’aquests col·lectius de representar l’alfabet i els seus diferents símbols.