Webinars organitzats per l’Arxiu Valencià del Disseny.
L’Arxiu Valencià del Disseny ha organitzat dos webinars aquesta setmana que tractaran de reflexionar, juntament amb les empreses valencianes, sobre la posada en valor i la conservació del llegat documental (30 de novembre), així com les polítiques de disseny (2 de desembre). Les jornades seran online amb inscripció gratuïta prèvia.
Llegat documental
El primer seminari en línia, moderat pel professor Manuel Martínez Torán, director de la Càtedra d’Artesania de la Universitat Politècnica de València (UPV), porta per títol ‘Posada en valor i conservació del llegat documental en empreses de disseny’, i comptarà amb ponents com ara Andrés Alfaro Hofmann (Col·lecció Alfaro Hofmann); María José Badena, de l’Associació d’Arxivers Valencians (AAV); José Juan Pons García, del Consell d’Administració de POINT; José Miguel Martínez-Medina, director general de l’empresa mobiliària Martínez-Medina; Wustavo Quiroga, de la Fundación IDA (Argentina); Vicente Gimeno, gerent de La Cerámica Valenciana; i Alejandra Gandía-Blasco, subdirectora creativa i de comunicació de Gandía-Blasco.
Tots ells tractaran d’exposar exemples de bones pràctiques entorn de la posada en valor i la conservació documental, una tasca que esdevé, hui per hui, ineludible en qualsevol empresa de disseny. Per tant, seran essencials els punts de vista tant del sector empresarial com del col·leccionisme privat per tal de debatre, tot seguit, sobre la importància del patrimoni generat per les empreses al llarg de la seua trajectòria, els problemes que planteja la seua conservació i quines són les perspectives de futur més urgents perquè tot aquest llegat no desaparega.
Aquest webinar serà dimecres 30 de novembre, a les 10:30 hores, i podrà seguir-se a través de la plataforma ZOOM de la Universitat de València. Cal inscriure’s gratuïtament abans ací.
Polítiques del disseny
El dissenyador valencià Kike Correcher moderarà el segon dels webinars (divendres, 2 de desembre, 10:30 hores) que girarà entorn de les conclusions extretes del passat congrés sobre les polítiques internacionals de disseny, celebrat en el marc de la World Design Capital Valencia 2022 aquest mes de novembre.
Correcher estarà acompanyat, entre d’altres experts i expertes, per Gabriel Songel, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT-UPV); Xavier Giner, professor de l’EASD València i codirector de l’Arxiu Valencià del Disseny; María Navarro, gerent de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); Pepe Cosín, degà del Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); Javier Pastor, de l’empresa mobiliària Expormim; i Soledad Berbegal, consellera i directora de marca d’ACTIU.
Els webinars ‘Posada en valor i conservació del llegat documental en empreses de disseny’ i ‘Polítiques del disseny’ formen part de la línia de treball de l’Arxiu Valencià del Disseny adreçada a difondre entre la societat valenciana i tots els seus agents tant la tasca de captació i conservació d’aquest centre documental singular com els coneixements generats dins de l’ecosistema del disseny valencià.
L’Arxiu Valencià del Disseny, amb seu a la Facultat de Geografia i Història de la UV, es posà en marxa l’any 2018 a iniciativa de la Universitat de València i l’Escola Superior de Disseny de València. Administrat per la Fundació General de la UV per encàrrec de gestió de la institució acadèmica, l’Arxiu compta amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació, la qual ha apostat pel seu impuls i consolidació incloent una línia d’ajudes destinada a la recerca aplicada i orientada al teixit productiu amb una dotació de 130.000 euros per al període 2022-2024.