Anna Roig Llabata exposa a Galería Cuatro

L’artista inaugura la seua sèrie Fràgil-Difícil a València.

L’artista Anna Roig Llabata presenta des del proper 19 d’octubre la sèrie Fràgil-Difícil a la Galería Cuatro de València, incorporant obra recent junt amb treballs que han sigut premiats darrerament, com ara el seu Gabinet de curiositats. De fet, va ser aquesta obra la que va motivar la seua elecció per part del comissari José Lapasió i del galerista Miguel Castillo per a exposar a Galería Cuatro la sèrie completa, arran de la convocatòria de la tercera Bienal de les Arts de València ‘Ciutat Vella Oberta 2017’. En paraules de Lapasió, “només entrar a la sala em va impactar la plasticitat intel·lectual amb la que mostra el seu treball”, i afegeix: “cada peça desprèn un poder visual que ens atrapa i ens convida a la reflexió”.

Després d’exposar en el Centre Cultural Caixa Ontinyent la passada primavera, i de participar en la Bienal de les Arts ‘Ciutat Vella Oberta’ de València –on va obtindre dos reconeixements–, la col·lecció d’obres de la sèrie Fràgil-Difícil es mostra ara a València, en la prestigiosa Galería Cuatro, que des del 1980 promou activament i ajuda a consolidar la carrera d’artistes valencians, entre els quals trobem Artur Heras, Jordi Teixidor o Joaquim Michavila, així com també s’ha exposat obra gràfica de Chillida, Tàpies, l’Equip Crònica o el mateix Andreu Alfaro.

Respecte a l’autora, l’escriptor i periodista Joan Garí afirma que “el seu món és l’abstracció, en una doble vessant: la taca i la poesia visual. Aquest doble impuls es resol en una vivacitat tridimensional: alguna cosa pugna per eixir-se’n dels seus quadres i reclamar l’atenció d’un espectador estupefacte”. Antonio Barroso, president de la Bienal de les Arts, conclou: “al capdavall, ens tornem còmplices de les passions que Anna projecta en cadascuna de les seues obres, sentiments molt íntims desvelats des de la seua paleta dels tresors més quotidians”.

Sobre la seua pròpia obra, Anna Roig sols diu: “Fràgil-Difícil és l’efecte de la simultaneitat temporal a través dels objectes, eixe carregament de coses que arrosseguem al llarg de la nostra vida, que ens acompanya allà on anem i que va creixent, a poc a poc. Fràgil-Difícil potser siga eixe fil que ens uneix a través del temps amb allò que una vegada vam ser, i que ens ha convertit en el que ara som”.
L’exposició s’inaugurarà el proper 19 d’octubre a les 19:30h, i romandrà oberta fins el dia 13 de novembre en l’horari habitual de la galeria.

Anna Roig Llabata

Llicenciada en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València el 1993, realitza diversos cursos de postgrau amb Francisco Jarauta, Mayte Beguiristain, Ramón de Soto, José Miguel G. Cortés i J. V. Aliaga, entre d’altres, i també cursos d’il·lustració a l’editorial Barcanova. Creativa professional que ha realitzat nombroses exposicions, la seua obra es troba tant a col·leccions públiques com privades.

Galería Cuatro: Carrer de la Nau, 25. València. Del 19 d’octubre fins al 13 de novembre de 2018. Horaris: De dilluns a dissabte de 10 a 14h, i de 17 a 20:30h.