València s’il·lustra: Lina Vila a Rambleta

Lina Vila protagonitzarà l’esperada cita d’il·lustració i disseny del centre cultural el pròxim 22 de setembre

Després de la presentació de la proposta de Mónica Ballester el mes d’abril passat amb la qual Rambleta va donar principi al seu nou projecte ‘València s’il·lustra i es dissenya’, el pròxim 22 de setembre ens porta una nova cita, aquesta vegada a càrrec de la dissenyadora Lina Vila, coneguda i reconeguda en els àmbits de la il·lustració i el disseny per la seua notable trajectòria.

SONY DSC

Il.lustració aplicada al disseny de producte

València se ilustra y se diseña’ és una proposta produïda per Rambleta i comissariada per Cristina Chumillas, que gira entorn de la il·lustració gràfica aplicada al disseny de productes amb els quals reconéixer València. En aquesta ocasió, la dissenyadora Lina Vila ha creat tres propostes diferents amb les identificar Alacant, Castelló i València, i la seua identitat. Durant aquesta trobada, Vila presentarà al públic els seus dissenys -molt pròxims al públic infantil- i a més donarà a conéixer el seu procés creatiu fins a arribar a l’art final.

Qui és Lina Vila?

Lina Vila és llicenciada en Belles arts per la UPV i va iniciar el seu aprenentatge professional en La Nau, l’estudi que va aglutinar als més destacats dissenyadors valencians durant els anys 1984 i 1991 i que va resultar ser crucial en la història del Disseny a València, en el qual va desenvolupar – entre molts altres treballs – la seua primera col·lecció de catifes per a Gandia Blasco. Després de col·laborar amb diversos estudis com a freelance, en 1998 va fundar Estudi Lina Vila i, des de llavors, assumeix la direcció creativa dels projectes.

Ha participat en nombroses publicacions, exposicions –tant individuals com col·lectives –, ha impartit cursos i conferències, a més de classes en el Màster de Disseny i Il·lustració de la UPV i en l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny de València), és sòcia activa d’ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i és freqüent veure-la com a jurat en concursos de disseny i va debutar amb èxit de crítica i públic com a mantenidora d’actes de disseny com la gala d’inauguració de la VWD.

No deixen d’acostar-se a veure el seu treball en Rambleta: el dijous 22 de setembre, a les 20.00 hores, en el Café Teatre de Rambleta, quan podrem conéixer els dissenys que Vila ha preparat per a l’ocasió.