Tretze galeries participen en la nova edició del premi de Fundació Cañada Blanch

La mostra estarà oberta al públic fins el 23 d’Abril.

Juan Olivares, guanyador del Premi Adquisició. Fundació Cañada Blanch (2016)

Del 7 al 23 d’abril, les millors obres seleccionades per les galeries d’art que componen LaVAC (Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana), i que opten al Premi d’Adquisició de la Fundació Cañada Blanch, s’exposaran a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Hui a les 19.30 hores, s’inaugurarà oficialment esta quarta edició de l’exposició Premi d’Adquisició Fundació Cañada Blanch en un acte al qual assistiran artistes i galeristes participants i en el qual s’anunciarà l’obra guanyadora d’esta edició després de la decisió del jurat, que es reunirà aquell mateix matí. En aquesta exposició, hi participen 13 galeries: Luis Adelantado, Galería9, Rosa Santos, Alba Cabrera, Set Espai d’Art, Espai Tactel, Plastic Murs, Galería Thema, Galería PazyComedias, Área 72, Pepita Lumier, Mr. Pink i Shiras

Cada galeria aporta dues obres a l’exposició. Del total de 26 obres, el jurat en seleccionarà una, que passarà a integrar la col•lecció Fundació Cañada Blanch. El jurat està compost per Juan López-Trigo, president de la Fundació Cañada Blanch; Carlos Pascual de Miguel, patró d’aquesta fundació, advocat i col•leccionista d’art; Juan Vinya, patró de FCB i doctor en Medicina; Lorena Corral, historiadora de l’art, comissària independent i directora de la Col•lecció d’Art Contemporani de la Fundació Coca-cola; Carlos Delgado, comissari d’exposicions i crític d’art, i Norberto Piqueras, coordinador d’exposicions del Centre Cultural La Nau, Universitat de València.

Esta exposició suposa valorar les propostes artístiques de les galeries valencianes, en un marc acadèmic públic, la qual cosa permet un acostament a la ciutadania gràcies a la labor conjunta de la Fundació Cañada Blanch, LaVAC i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Els premiats en edicions anteriors han segut Rubén Guerrero (2014), de la galeria Luis Avançat; Xisco Mensua (2015), de la galeria Rosa Santos i Juan Olivares (2016), de Set Espai d’Art. Tres artistes amb una destacada trajectòria dins de la creació contemporània.